ENT26 sep '13 17:56

Marathon, Jan Smit in race voor Publieksprijs

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT - De tragikomedie De Marathon, de Jan Smit-film Het Bombardement en de thriller Daglicht maken kans op de Publieksprijs die wordt uitgereikt op het Nederlands Film Festival.

ANP Kippa
ANP Kippa

Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

De drie films hebben in de eerste stemronde op internet de meeste stemmen gekregen. Voor de publieksprijs waren de zestien Nederlandse films in de race die het afgelopen jaar een Gouden Film hebben gekregen, oftewel: alle titels die meer dan 100.000 bezoekers hebben getrokken.

Het publiek kan nu op de website van het NFF tot 3 oktober stemmen welke van de drie titels de prijs uiteindelijk ontvangen moet. De Marathon, met in de hoofdrollen Stefan de Walle en Martin van Waardenberg, was een van de grote bioscoophits dit jaar. De film vertelt over vier automonteurs die om hun garage van de financiële ondergang te redden de marathon van Rotterdam moeten uitlopen.

Pauw

Daglicht is de verfilming van de gelijknamige thriller van Marion Pauw over een advocate (Angela Schijf) die erachter komt dat ze een autistische broer heeft. Het Bombardement vertelt over de meidagen van 1940. De film, waarin zanger Jan Smit zijn acteerdebuut maakte, werd door de critici neergesabeld maar trok uiteindelijk toch 200.000 bezoekers.

Het NFF wil overigens niet zeggen hoe veel stemmen er zijn uitgebracht om de top 3 te bepalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen