ENT9 nov '13 10:17

Robbie Williams wil succesvol blijven

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Robbie Williams wordt binnenkort 40 jaar, maar hij is voorlopig nog niet van plan om uit de schijnwerpers te verdwijnen.

ANP Kippa
ANP Kippa

"Ik wil dat men mij wil interviewen, dat men vragen heeft over mijn leven en werk. Ik wil dat mensen mijn platen kopen en naar mijn shows komen. Om wat voor reden ook, dat is belangrijk voor mij", vertelt hij aan De Telegraaf

De zanger vertelt dat het goed met hem gaat. "Ik voel me vrijer dan ooit", zegt hij. De spotlights schijnen nu iets minder fel op hem dan een aantal jaar terug. "Nu dat licht wat minder fel is heb ik weer zin om dingen aan te pakken." Zodoende verschijnt volgende week zijn plaat Swing Both Ways. Dat is de opvolger van zijn album Swing When Your Winning uit 2001. "Ik heb altijd geweten dat ik ooit nog zo'n album zou maken."

Op het nieuwe album staan naast covers ook aardig wat eigen geschreven nummers. In het gesprek met de krant verklapt Robbie ook nog een geheimpje. "Hoewel mijn management me heeft verboden de aanstaande toer te noemen, wil ik dat bij deze tóch maar doen", onthult Robbie. "Gewoon omdat ik met mijn vorige swingalbum heb nagelaten te toeren, wat toch een gemiste kans is geweest. Ik kan niet wachten om alsnog met een orkest en al de hort op te gaan.” Volgens Robbie neemt de popwereld zichzelf veel te serieus. "De muziekwereld heeft humor nodig en daar zal ik de komende achttien maanden voor zorgen”, belooft hij.

Williams praat ook nog even over zijn 1-jarige dochter Theodora Rose. Hij is erg blij dat hij nu vader is. "Alleen dan beleef je het mens-zijn volledig. Voordat ik vader werd had ik er ook best lol in hoor, maar ik leefde niet naar mijn volledige potentie. Nu wel."

Gerelateerde artikelen