ENT31 mei '13 15:23

Hoofdrol voor Tom Sizemore in film Roel Reiné

Auteur: ANP Nieuws

JOHANNESBURG - Hollywoodster Tom Sizemore gaat de hoofdrol spelen in Seal Team Eight, de nieuwe Amerikaanse actiefilm van de Nederlandse regisseur Roel Reiné.

ANP
ANP

De opnames van de film beginnen maandag in de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg.

Seal Team Eight vertelt over een raketaanval op een groep terroristen in Congo die misloopt. Daarom moet een team mariniers eigenhandig ingrijpen om alsnog de groep en hun leider uit te schakelen. De film wordt geproduceerd door de grote studio 20th Century Fox en uitgebracht als deel van de franchise Behind Enemy Lines. Deze reeks volgde op de gelijknamige bioscoophit waarin ijzervreter Gene Hackman probeerde neergestorte straaljagerpiloot uit Bosnië terug te halen.

Behind Enemy Lines: Congo wordt de zesde Amerikaanse film die de Nederlandse maker in drie jaar tijd regisseert. Nadat hij in Nederland een Gouden Kalf won voor The Delivery verhuisde hij naar Hollywood waar hij zich heeft gespecialiseerd in relatief goedkope actiefilms. Reiné maakte onder meer vervolgen op hits als Death Race en The Scorpion King.

De regisseur treft in Nederland voorbereidingen voor een epos over de Hollandse zeeheld Michiel de Ruyter. Maar tot de opnames beginnen, blijft de regisseur in de Verenigde Staten films draaien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen