ENT2 jun '13 11:00

Barry Atsma vindt actereren maar raar vak

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Barry Atsma vindt acteren maar een raar beroep.

ANP Kippa
ANP Kippa

Op het ene moment staat hij een depressieve rol te spelen op de set, dan weer staat hij thuis als vader de boterhammen te smeren voor zijn dochters. Dit vertelde hij in het tv-programma WNL op zondag.

''Hoe verder ik me ontwikkel, hoe persoonlijker de rollen worden. Neem nou de rol van Vincent van Gogh. Ik heb me behoorlijk ingeleefd in de schilder die erg hard voor zichzelf was door op een plank te slapen als hij zijn schilderij niet goed vond. Het is best apart om te spelen dat je een psychose hebt, je gaat erin mee. En thuis smeer ik weer boterhammen voor mijn kinderen'', vertelt Barry over het contrast.

''De switch is soms zo groot. In de arthousefilm In jouw naam speel ik weer een vader die zijn pasgeboren dochter verliest'', vervolgt Barry over zijn veelzijdige vak. Met Monic Hendrickx en Sylvia Hoeks nam Barry recent in Budapest scènes op voor het historische epos Kenau. Barry speelt in hierin de rol van de gouverneur van Haarlem in 1572 en moest ervoor leren paardrijden.

Barry Atsma maakt in de nabije toekomst zijn debuut in en Engelstalige speelfilm. Hij is volgend jaar als tropenarts te zien het drama Hector and the Search for Happiness naast grote Hollywoodsterren als Simon Pegg, Christopher Plummer, Jean Reno en Stellan Skarsgard. De opnames waren in Zuid-Afrika, waar Barry naar eigen zeggen zijn eerste 'welcome to Hollywood-ervaring' had. ''Scènes met mijn beroemde tegenspeler waren deels al opgenomen in Canada, die ik heb ik niet eens gezien. Ik stond met te spelen tegen een gele stip op de vloer en soms een Zuid-Afrikaanse stand-in.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen