ENT8 dec '13 07:37

Oren Schrijver wil kind graag Frozen tonen

Auteur: ANP Nieuws

HOOFDDORP - Oren Schrijver vertolkt in de Nederlandse versie van de nieuwe Disney-film Frozen, die vanaf woensdag in de bioscopen draait, de stem van prins Hans.

ANP
ANP

Vijf vragen aan de acteur.

Wat is Hans voor prins?

“Hans is de ideale prins op het witte paard. Hij heeft daadwerkelijk een wit paard en hij wordt hopeloos verliefd op prinses Anna, gespeeld door Noortje Herlaar. Het was de eerste keer dat ik een stem voor een animatiefilm heb mogen inspreken. Ik vond het een enorme eer dat het gelijk voor een échte Disney-film was: ik was, zoals iedereen, al als baby fan van Disney.”

Er vindt een strenge selectie plaats voor dit soort werk, toch?

“Inderdaad. Je wordt gebeld door de studio of je auditie wilt komen doen. En dan moet je wat inspreken en inzingen. Maar het moet allemaal door de Amerikaanse bazen goedgekeurd worden. Gelukkig heb ik wel ervaring met inspreken, ik doe ook vaak commercials. Al is dat toch een andere tak van sport. In een tekenfilm moet elke zin kloppen met het mondje van je getekende personage. En waar de Engelse acteurs het meeste inspreken samen doen, wordt de Nederlandse versie per personage ingesproken. Dus sta je het grootste deel van de tijd alleen in de studio.”

Wie is je favoriete Disney-prins eigenlijk?

“Ik ben altijd groot fan geweest van Gaston uit Belle en het Beest. Hij is zo larger than life, zo'n overdreven blaaskaak. Daar hou ik eigelijk wel van. De beste Disney-personages hebben een goed gevoel voor humor volgens mij. En ik wilde vroeger altijd Peter Pan zijn: altijd kind blijven én kunnen vliegen én met een groep geweldige vriende het kwaad bestrijden. Dat was een gevoel waar ik mij wel erg in kon vinden.”

Wat doe je verder op dit moment?

“Ik heb een vaste rol in het nieuwe seizoen van Dokter Deen, dat nu wordt uitgezonden. Ik speel daarin een dominee. Ik heb een paar maanden in Soldaat van Oranje: De Musical gespeeld. En ik heb mijn eigen agency. Ik probeer alles zo goed mogelijk te combineren. En dat gaat me voorlopig best goed af, moet ik zeggen. Ook privé trouwens: begin mei hoop ik vader te worden. Ik verheug me er nu al op dat ik de kleine over een paar jaar heel trots Frozen kan laten zien.”

Heb je geen last van de crisis en het gebrek aan werk in de culturele sector?

“Nee, dat valt gelukkig erg mee. Ik heb de mazzel dat ik veel verschillende dingen doen: ik onderneem ook zelf, presenteer soms RTL Boulevard. Ik probeer me echt in de breedte te ontwikkelen in plaats van op maar één paard te wedden. Niet dat dat overigens een heel bewuste keuze is geweest hoor, dat is meer de aard van dit beestje. Ik moet altijd nieuwe dingen blijven verzinnen, anders word ik heel rusteloos.”

Gerelateerde artikelen