ENT30 sep '13 23:47Aangepast op 1 okt '13 05:28

Eerste kansmakers Gouden Kalveren bekend

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT - De series Exit en De Prooi en de aflevering Warriors van de misdaadserie Van God Los hebben een nominatie in de wacht gesleept voor een Gouden Kalf voor beste televisiedrama.

ANP
ANP

Kans op de prijs voor beste actrice in een tv-drama maken Noortje Herlaar (Moeder ik wil bij de revue), Monic Hendrickx (Penoza II) en Marianne Aparicio Torres (Warriors). Dat werd maandagavond bekend op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Issaka Sawadogo (In het niets), Fedja van Huêt (Overspel II) en Pierre Bokma (De Prooi) dingen mee voor een Gouden Kalf voor beste acteur in een televisiedrama. De jury presenteerde verder de genomineerden voor beste korte documentaire, beste lange documentaire en beste korte film.

Dinsdag wordt duidelijk wie in de strijd zijn voor de Gouden Kalveren in categorieën als beste muziek, beste vrouwelijke en mannelijke bijrol, beste actrice en acteur, beste scenario en beste film. De uitreiking van de filmprijzen vindt vrijdag plaats tijdens het Gala van de Nederlandse Film.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen