ENT12 dec '13 06:55

Edith Bosch was labiel tijdens expeditie

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Edith Bosch had het niet makkelijk tijdens haar deelname aan expeditie Robinson, vertelt de voormalig topsportster aan De Telegraaf.

ANP
ANP

Vooral het gebrek aan eten viel haar zwaar.

“Wekenlang droomde ik ’s nachts over eten en overdag zag ik óveral voedsel in”, vertelt Bosch, die 16 kilo afviel. “Op mijn verjaardag, die tijdens de expeditie was, maakte ik een zandtaart. Ik heb tegen die taart gesproken alsof het een chocoladetaart was. Die dag kwamen er mensen van de productie kijken of het allemaal wel goed met me ging.”

Bij aankomst op Schiphol herkende ze zichzelf bijna niet meer terug. Bosch had op het eiland zo'n grote uiterlijke en innerlijke verandering doorgemaakt dat zelfs de kinderen van haar zus haar angstaanjagend vonden. "Ze waren bang voor me. Ik was uitgehongerd en daarbij zo breekbaar en emotioneel. Ik was onherkenbaar."

Toch is de ex-judoka blij met haar deelname aan de expeditie. Tijdens het programma kon ze haar besluit om te stoppen als topsporter overdenken. Van die beslissing heeft ze geen spijt. “Het was gewoon een ander leven. Topsport is focus. Ik was altijd bezig met een kampioenschap, of met Olympische Spelen. Nu ik dat heb losgelaten, openen zich één voor één luiken naar nieuwe wegen.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen