ENT22 nov '13 09:09

Teun Kuilboer maakt noodstop met tram

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Acteur Teun Kuilboer leerde tramrijden voor de speelfilm Mannenharten.

ANP Kippa
ANP Kippa

In een van de filmscènes rijdt hij keihard met een tram door hartje Amsterdam. Dat liep bijna fout af, blikt Teun terug op de opnames.

Teun speelt in de romantische komedie van Mark de Cloe een gefrustreerde trambestuurder. Deze Frank ligt in een echtscheiding en probeert op een drammerige manier zijn huwelijk met Suzanne, een rol van Georgina Verbaan, te redden. Achter het stuur van de tram reageert hij zich af.

Teun: ''Ik mocht na een middagje les echt tramrijden. En scheuren, in mijn eentje door de stad. Dat was wel heftig, want op koopavond moest ik dus door hartje centrum rijden. En dat was af en toe wel spannend. De regisseur zei: even gas erop. In de film is te zien dat ik langs alle haltes heen scheur. Maar aan het einde van de Utrechtsestraat kwam er echt een auto overdwars op mijn trambaan te staan. Dus ik moest echt vol in de ankers.''

Guerrillastijl

Voor de actiescène waren niet alle straten afgezet en reed Teun in guerrillastijl dwars door het overige verkeer. ''In de tram bevindt zich een noodknop, dan gaan alle bellen rinkelen en dan sta ja, wat best opvallend is, wel echt heel snel stil met zo’n enorm ding. Het ging maar net goed, dankzij mijn tramrijkunsten natuurlijk'', aldus Teun.

In Mannenharten spelen Teun Kuilboer en Georgina Verbaan voor de derde keer in twaalf jaar tijd samen. Georgina: ''In Volle Maan speelden we voor het eerst samen. In de tv-serie Floor Faber speelden we ook een stelletje. Ik zou weleens je rivaal willen zijn, je afmaken!''

Slijmbal

Teun en Georgina zijn op elkaar ingespeeld. ''Georgina is een van de beste actrices van het land. Ze zegt elke keer slijmbal als ik dat zeg, maar ik meen het echt. Het is gewoon prettig als je met mensen speelt die goed zijn. Dan wordt het sowieso een stuk gemakkelijker. Wat ook leuk is dat we elkaar al kenden, de chemie is er al'', vertelt Teun, die bevriend is met Georgina.

De romantische feelgoodcomedy Mannenharten is een remake van de Duitse bioscoophit Männerherzen. ''De Nederlandse versie is wat subtieler. In grote lijnen hebben de films uiteraard overeenkomsten, maar ik denk dat Marc de Cloe er wel heel erg zijn eigen stempel op gedrukt heeft. Het is vooral filmischer, mooier geschoten dan het Duitse origineel'', vindt Kuilboer.

Mannenharten kan een van de kersthits worden. ''Dat hopen we althans wel ja. Als je rond de kerstdagen als man je vriendin, vrouw of toekomstige lover wilt verrassen, zou ik haar meenemen naar Mannenharten.'' Mannenharten gaat maandag in première en draait vanaf donderdag 28 november in de bioscoop. Teun Kuilboer is voorlopig nog op het witte doek te zien in de film Feuten: het feestje. Voor de NTR zit de acteur momenteel middenin de opnames van Sammie en de dieren, een kinderserie van Simone van Dusseldorp. Die wordt opgenomen in Artis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen