ENT12 nov '13 16:41

Giel, Paul en Coen in Glazen Huis

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg laten zich dit jaar vrijwillig opsluiten in het Glazen Huis in Leeuwarden.

ANP Kippa
ANP Kippa

Tijdens de uitzending van de Coen en Sander Show maakte Wilbert Mutsaers, zendercoördinator van 3FM, dit bekend.

Giel Beelen noemde het echt een eer. "Heel gaaf zeg. Hoe heftig het ook is, ik heb er ook heel veel zin in." Coen werd in zijn eigen uitzending op de hoogte gesteld. "Wat moet ik zeggen. Ik vind het bijzonder en een hele eer", zei hij. Ook Paul noemt het heel 'bijzonder'.

De 3FM-dj's zamelen dit jaar geld in voor de strijd tegen kindersterfte door diarree. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat het geld besteedt aan de bouw van sanitaire voorzieningen, training en informatie over het belang van goede hygiëne.

Babysterfte

Eerder werd al bekend dat Gerard Ekdom zich dit jaar sowieso niet laat opsluiten. Hij zal tijdens het evenement zijn eigen eetcafé openen in Leeuwarden. Hij zat de afgelopen vier jaar wel in het Glazen Huis. Het evenement vindt plaats van 18 tot en met 24 december.

Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede. De actie bracht toen ruim 12,2 miljoen euro op voor het terugdringen van babysterfte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen