ENT3 dec '13 06:53Aangepast op 3 dec '13 07:17

Roy Donders duikt dagelijks twee keer in bad

Auteur: ANP Nieuws

GILZE - Roy Donders is in korte tijd een BN'er geworden.

ANP Kippa
ANP Kippa

De glitterfashion- en partykapselgoeroe van vrouwen uit volksbuurten, woonwagenkampen en kermissen is door de RTL5-realityreeks over zijn merkwaardige leven uitgegroeid tot een waar fenomeen. "Ik moet echt mijn grenzen stellen. Anders hol ik mezelf voorbij", zegt hij in het AD.

De Tilburger staat inmiddels bekend om zijn succesvolle haarcreaties, oftewel 'bikkelharde krullen en piekjes die dankzij een overdosis haarlak bijna een week onwrikbaar in model blijven’ en zijn onvermijdelijke huispakken, door sommigen echter weer omschreven als 'campingsmokings die het toppunt van wansmaak zijn’. "Voor een doodgewone volksjongen als ik is het wennen opeens belangrijk te worden gevonden."

Bang dat hij overwerkt raakt, is hij niet, maar het wordt Roy wel een beetje heet onder zijn voeten. "De kapsalon achterin is gesloten. Ik doe alleen nog af en toe het haar van een communicantje of bruidje. Ik heb echt grenzen moeten stellen, anders worden mijn dagen te lang. Er moet heel wat gebeuren voordat bij mij het licht uitgaat.’’

IJdel

Mensen zouden de Stylist van het Zuiden ijdel kunnen noemen. "Ik ga naar de schoonheidsspecialist, kapper en zonnebank, laat mijn wenkbrauwen epileren, gebruik bruinspray en duik wegens een lichte vorm van smetvrees dagelijks twee keer in bad." De 22-jarige kwam tussendoor ook nog eens uit de kast, niet gemakkelijk gezien de drukte. "Lastig! Zeker in een volksbuurt waar, net als in de rest van Nederland trouwens, vooroordelen ten aanzien van gays bestaan. Natuurlijk was ik bang om niet te worden geaccepteerd, maar ik heb me destijds voorgenomen schijt te hebben aan negatieve reacties."

Zijn fascinatie voor vrouwenkapsels begon al op jonge leeftijd. "Op mijn 14de had ik mijn eerste ‘salon’. Uit heel Brabant reisden de dames naar Tilburg af, omdat ik goed bleek in ‘harde lakkrullen’: een bestaande trend in mijn wereldje waar ik een eigen creatieve draai aan heb gegeven", aldus Donders.

Gerelateerde artikelen