ENT30 sep '13 10:45

Bioscoopzalen stromen vol voor natuurfilm

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - De eerste Nederlandse natuurfilm De Nieuwe Wildernis is een hit in de Nederlandse bioscopen.

ANP
ANP

De film trok het afgelopen weekeinde ruim 63.000 bezoekers en was daarmee de bestbezochte titel in de bioscopen. Zelfs de grote Amerikaanse actiekomedie 2 Guns met acteurs Mark Wahlberg en Denzel Washington moest De Nieuwe Wildernis voor zich laten.

De film volgt het dierenleven in de Oostvaardersplassen en kreeg massale media-aandacht. De makers hebben voor het project twee jaar lang opnames gemaakt in het Flevolandse natuurgebied. Producent Ton Okkerse, die het project bedacht, is buitengewoon trots. "Het is een lange weg geweest", stelt hij. "Onze cameramensen hebben weer, wind, bittere vrieskou en hitte doorstaan om de bijzondere opnames te kunnen maken. Maar als het publiek dan massaal komt kijken, weet je waarvoor je het hebt gedaan."

De Nieuwe Wildernis beleefde vorige week maandag zijn première in het Concertgebouw in Amsterdam. Daar bracht het Metropole Orkest live de filmmuziek van componist Bob Zimmerman ten gehore.

Veel scholen maken gebruik van het educatieve lespakket dat is samengesteld bij de film. In drie dagen tijd vroegen ruim 1500 docenten het pakket aan.

De Nieuwe Wildernis draait in 114 bioscopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen