ENT2 okt '13 08:31

Dessing vindt praten over zichzelf lastig

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Wie kun je beter voor een reisprogramma uitnodigen dan Floortje Dessing? Voor het laatste seizoen Waar is de Mol? ging Johnny de Mol dan ook op pad met überreiziger Floortje.

ANP Kippa
ANP Kippa

"Ik had niet gedacht dat hij me zou uitnodigen."

Dessing was blij met de uitnodiging, vertelt ze in Sp!ts. "Alleen was het een beetje lastig plannen, omdat we allebei veel op reis zijn. Maar eind augustus was het zover." Ze bezochten een van de weinige plekken op aarde waar Floortje nog niet was geweest, de Black Rock Desert in Nevada waar het Burning Man Festival plaatsvond. Het resultaat is woensdag om 21.30 uur te zien op SBS6.

"We vonden het allebei een spektakel. Het duurzame festival is een explosie van creativiteit. Het verrijst in een week tijd uit de woestijn, er komt vervolgens 60.000 man op af. Die mensen gaan helemaal uit hun dak, en twee weken later is het terrein weer 'gewoon' woestijn. Alsof er niets is gebeurd."

Moeilijk

Dessing vertelt dat ze het lastig vond 'gast' te zijn in het programma. "Ik vond het heel moeilijk om een week lang over mezelf te praten. Het ligt me meer om dingen te bekijken en anderen aan het woord te laten. Ik ben meer een televisiemaker, niet iemand die staat te trappelen om in de belangstelling te staan."

Ze heeft niets dan lovende woorden voor haar gastheer Johnny. "We doen al zeven jaar hetzelfde werk en het was gewoon heel grappig om samen op reis te zijn. Ik vond Johnny erg professioneel. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ook al haalden we een nacht door, de volgende dag stond hij er. Hij weet precies wat hij wil, is echt een talent. Dat is niet om een veer in zijn kont te steken, maar hij is gewoon een gangmaker. Die gozer kan alles op zijn kop zetten. Jammer dat het programma stopt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen