ENT3 jun '13 06:55Aangepast op 3 jun '13 08:45

Acteur Nils Verkooijen maakt eigen film

Auteur: ANP Nieuws

HAARLEM - De populaire acteur Nils Verkooijen gaat deze zomer een film maken.

ANP Kippa
ANP Kippa

Het 16-jarige tieneridool is bekend van hoofdrollen in filmhits als Achtstegroepers huilen niet, Bobby en de geestenjagers en binnenkort de Carry Slee-verfilming Spijt!.

Samen met klasgenoot Sjors Mans, schreef Verkooijen het verhaal Dansen op de Vulkaan als profiel-werkstuk voor zijn school. De film gaat over een middelbare scholier die erachter komt dat hij een stofwisselingsziekte heeft. Verkooijen kwam op het idee doordat hij sinds enige tijd ambassadeur is van de Stichting Stofwisselkracht, die zich inzet voor tieners die aan zo'n soms zelfs dodelijke ziekte lijden.

Maar het plan is een heel eigen leven gaan leiden. Onder begeleiding van producent Dave Schram (die Verkooijen regisseerde in Spijt!) heeft het tweetal het scenario geperfectioneerd en een serieus productieplan opgesteld. De bedoeling is dat zij de komende zomer Dansen op de Vulkaan, die tussen de 60 en 90 minuten lang wordt, gaan verfilmen. Nog niet alle acteurs zijn bekend, maar GTST-ster Bas van Prooijen heeft een van de hoofdrollen te pakken.

Crowdfunding

Diverse grote spelers in de filmsector hebben de tieners al belangeloos hun hulp toegezegd voor het project. Maar dan nog hebben de initiatiefnemers 25.000 euro nodig om het project te realiseren. Verkooijen, die bij het maken wordt geholpen door Schram, hoopt dit bij elkaar te vinden door middel van crowdfunding. Via Twitter, Facebook en een teaserfilmpje worden mensen geactiveerd. Mensen kunnen doneren via een speciale website die in het leven is geroepen: www.dansenopdevulkaandefilm.nl.

“Het is fantastisch dat zoveel mensen belangeloos aanhaken om ons project te realiseren”, vertelt de jonge acteur. “Elk bedrag kan ons helpen. Het is fijn als grote partijen een groot bedrag willen schenken. Maar als iedereen die mij op Twitter volgt een euro geeft, komen we ook al een heel eind. Elke gift is welkom.” De sponsors kunnen bijvoorbeeld een dag op de set komen kijken of een rol als figurant in de film krijgen.

Gerelateerde artikelen