ENT7 jun '13 04:58Aangepast op 7 jun '13 06:21

Iconische foto's Marilyn Monroe geveild

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Ruim 3700 ongepubliceerde foto’s van Marilyn Monroe, samen met een grote collectie foto’s van filmiconen zoals Steve McQueen, Paul Newman en Elizabeth Taylor, gaan volgende maand onder de hamer tijdens een veiling in Los Angeles.

EPA
EPA

Dat meldt veilinghuis Profiles in History op zijn site.

De foto’s zijn afkomstig uit de privécollectie van Milton H. Greene, in de jaren 50 en 60 een prominente modefotograaf voor bladen als Glamour, Harper's Bazaar en Vogue. Volgens het veilinghuis gaat het om ‘de belangrijkste verzameling iconische glamour- en modefoto’s van de 20e eeuw’.

Greene werd in de begin Jaren 50 een van Monroes favoriete fotografen en de twee werden later goede vrienden. Samen met Greene begon Marilyn het filmproductiebedrijf Marilyn Monroe Productions, waaruit onder meer de films Bus Stop en The Prince And The Showgirl voortkwamen.

Monroe woonde ook enige tijd op Greenes boerderij in Connecticut toen ze een pauze van Hollywood inlaste in 1955. In de tijd zou Greene enkele van de meest beroemde en intieme foto’s van de in 1962 overleden actrice genomen hebben. De fotograaf overleed zelf in 1985.

De Milton H. Greene-collectie wordt op 27 juli geveild.

Gerelateerde artikelen