ENT21 okt '13 08:03

Arts waarschuwt Anouk stem niet te forceren

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Het is nog maar de vraag of Anouk woensdag weer het podium in de GelreDome kan beklimmen om haar vorige week geannuleerde Symphonica in Rosso-concert in te halen.

ANP Kippa
ANP Kippa

In De Telegraaf raadt kno-arts Jan van der Borden de zangeres aan zeker een week rust te nemen om helemaal te herstellen van haar verkoudheid.

De stembandspecialist ontraadt haar ten stelligste deze week op te treden, ondanks de financiële belangen. ''Door opnieuw prednison te gebruiken om woensdag haar inhaalconcert te kunnen houden, loopt ze het risico op blijvende veranderingen in hoe zij haar stembanden gebruikt'', waarschuwt de ervaren arts van het BovenIJ ziekenhuis. De balans in haar stemgebruik kan volgens hem verstoord raken. ''Er kunnen bloedinkjes in die stembanden ontstaan. En wanneer het er meer worden, kan een poliep het gevolg zijn. Dan ben je wat verder van huis.''

Anouk moest zondagavond voor de tweede keer binnen een week een concert in haar reeks Symphonica in Rosso afzeggen. Vrijdagavond trad Anouk wel op, na een zware behandeling met prednison.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen