ENT4 sep '13 05:17

Michelle Williams maakt debuut op Broadway

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK - Actrice Michelle Williams maakt komend seizoen haar debuut op Broadway.

EPA
EPA

Zij zal de rol van Sally Bowles gaan spelen in een nieuwe uitvoering van de beroemde musical Cabaret. Dat meldt de New York Times woensdag.

In eerste instantie zou de rol worden gespeeld door actrice Emma Stone. Maar deze moest onlangs afhaken vanwege filmverplichtingen. De 32-jarige Williams brak in de jaren negentig door met haar rol in de serie Dawson's Creek en was te zien in films als Brokeback Mountain, Blue Valentine en My week with Marilyn. Zij deelt het podium in Cabaret onder anderen met acteur Alan Cumming, die de rol van MC op zich neemt.

De musical vertelt over een zangeres die begin jaren dertig probeert carrière te maken in Berlijn. Terwijl de nazi's langzaam maar zeker de macht overnemen, dompelen de artiesten van de Kit Kat Klub zich onder in decadentie en ontkenning. De voorstelling werd wereldberoemd door de filmversie die regisseur Bob Fosse er in 1972 van maakte en die actrice Liza Minnelli een Oscar opleverde.

Williams moet begin 2014 op Broadway te zien zijn. De regie ligt naar verwachting in handen van Skyfall-regisseur Sam Mendes, die in 1998 ook al een zeer succesvolle nieuwe bewerking van de musical maakte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen