ENT5 jun '13 05:36

TV-critici reiken Zilveren Nipkowschijf uit

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - Wie sleept de Zilveren Nipkowschijf in de wacht? De tv-series Moeder, ik wil bij de revue van omroep MAX en Volgens Robert van de VARA behoren tot de kanshebbers.

ANP
ANP

Ook de documentaireserie Het nieuwe Rijksmuseum van de NTR is genomineerd voor de jaarlijkse prijs voor het beste televisieprogramma. Een jury bestaande uit mediajournalisten reikt de prijs woensdagmiddag uit in poppodium De Vorstin in Hilversum.

Het beste op radiogebied wordt onderscheiden met de Zilveren Reissmicrofoon. Genomineerd zijn de VPRO-programma's Plots en Bureau Buitenland en radio-dj Edwin Evers van 538. Het is voor het eerst in 52 jaar dat de Stichting Nipkow werkt met nominaties en de uiteindelijke winnaars bekendmaakt op de dag van de uitreiking.

De jury kent eervolle vermeldingen toe aan de tv-documentaire De baby van de Joodse Omroep en de jeugdserie Welkom in de Gouden Eeuw van de NTR. Ook Jaap Boots van het Radio 6-programma JaBo Gumbo Show (VPRO) krijgt een eervolle vermelding.

Vorig jaar won het programma O'Hanlons Helden van de VPRO de Zilveren Nipkowschijf. De Zilveren Reissmicrofoon ging naar het 3FM-programma Giel! van Giel Beelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen