ENT6 nov '13 06:52

Rooyackers, Kamps en Kamps keert terug

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Het cabarettrio Rooyackers, Kamps en Kamps keert terug op de planken.

ANP
ANP

Het illustere drietal speelt in de kerstvakantie een speciale voorstelling in theater Bellevue in Amsterdam. Het optreden markeert de vijftiende verjaardag van hun eerste optreden op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Het trio ging begin 2009 uit elkaar omdat Bor Rooyackers zich meer op schrijven en regisseren wilde toeleggen. Sindsdien maakten de broers Tim en Wart Kamps wel samen nog twee voorstellingen. Ook werkte Tim samen met Arjen Lubach voor de voorstelling Het Monica Da Silva Trio.

In Een Pijnlijke Kerst met Rooyackers, Kamps en Kamps hebben Tim en Wart Kamps hun voormalige kompaan Bor uitgenodigd voor een enorm kerstdiner. Herinneringen worden opgehaald: ze blikken terug op hun tien jaar samen op het podium en oude wonden worden opengereten.

Het trio stond tussen 1998 en 2008 tien jaar in de theaters met vijf programma's. Met hun eerste absurdistische show wonnen ze in 1998 zowel de jury- als de publieksprijs op het Amsterdam Kleinkunst Festival. Zij eindigden in de zeer sterke editie voor onder anderen Claudia de Breij en Richard Groenendijk.

Gerelateerde artikelen