ENT7 nov '13 06:12

Michael Prins wil geen hit schrijven

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM - Michael Prins mag dan zijn uitgeroepen tot de beste singer-songwriter van Nederland, het schrijven van een hit is aan hem niet besteed.

ANP Kippa
ANP Kippa

"De liedjes op het album Rivertown Fairytales heb ik in een periode van 10 jaar geschreven. Dat klinkt misschien heel heroïsch en episch, maar het geeft hopelijk vooral aan dat ik ze echt puur uit mezelf heb geschreven, en niet om iets of iemand te pleasen", aldus de Haarlemmer in het AD.

De uitgesproken muzikant denkt dat mensen ook wel een beetje klaar zijn met 'kunstmatige' popmuziek. "Mensen hebben volgens mij genoeg van al die lege popmuziek en willen weer op adem komen. Ze verlangen weer naar échte dingen: écht eten, een échte houten vloer en échte muziek." Op zijn debuutalbum Rivertown Fairytales - een dubbelalbum - zijn dan ook geen commerciële nummers te vinden. Overigens is het niet alleen de muziek van de popcultuur die hem stoort. "Neem Beyoncé: ik geloof echt in het talent van die vrouw, maar het is beangstigend om te zien wat voor onzin en bullshit er om haar heen hangen."

Prins is zelf naar eigen zeggen een geboren muzikant. "Ik leef uitsluitend voor de muziek. Ik vind het bijvoorbeeld moelijk als ik mensen net ontmoet. Je voelt hun energie, maar je kunt er niet bij met je woorden. Alleen in mijn muziek kan ik dat dan uiten, en er is niets zo fijn als dat."

Gerelateerde artikelen