ENT11 nov '13 12:43

Verlinde zoekt acteurs voor Dreamgirls

Auteur: ANP Nieuws

DEN BOSCH - Albert Verlinde is op zoek naar donkere acteurs.

ANP Kippa
ANP Kippa

Hij heeft op Facebook en op de site van zijn bedrijf een open advertentie geplaatst voor getinte zangers en dansers voor de musical Dreamgirls, die in het seizoen 2014-2015 te zien zal zijn.

Iedereen met een mbo- of hbo-opleiding in de theatersector of met veel ervaring in de theaterwereld kan zich aanmelden voor de productie. De eerste audities vinden begin december plaats.

Dreamgirls is geïnspireerd op de carrière van Diana Ross en The Supremes. De musical vertelt over drie R&B-zangeressen die in de jaren zestig proberen naam te maken in de muziekwereld. De voorstelling werd in 1981 voor het eerst opgevoerd, maar kreeg wereldfaam door de filmversie uit 2006. Hierin speelden zangeres Beyoncé en Jennifer Hudson de hoofdrollen. Die laatste won een Oscar voor haar rol van buitenbeentje Effie.

Wie de hoofdrollen gaan spelen in de Nederlandse versie, is nog niet bekend. “Het zijn stemtechnisch zware rollen, en we hebben veel donkere acteurs nodig die kunnen zingen en dansen”, vertelt een woordvoerder van de producent. “We zijn vooral op zoek naar nieuw talent dat we met Dreamgirls aan het publiek kunnen presenteren.” Het is nog niet duidelijk of alle beroemde nummers in het Nederlands vertaald gaan worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen