ENT28 sep '13 10:28Aangepast op 28 sep '13 15:44

Motorclubfilm geschrapt op filmfestival

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT - Het Nederlands Filmfestival (NFF) schrapt de nog twee geplande voorstellingen van de film Fever.

ANP KIPPA
ANP KIPPA

Vrijdag ging de première van deze documentaire niet door, omdat leden van een motorclub de zaal waren binnengedrongen. De situatie werd toen zo bedreigend dat de vertoning werd afgelast.

De film gaat over de oprichting van een Antilliaanse motorclub. "Het is een beslissing van de makers", reageert een NFF-woordvoerster op het niet meer vertonen van Fever. In plaats daarvan staan nu twee andere producties op het programma.

Vier leden van de motorclub drongen vrijdagavond op het festival in Utrecht de zaal binnen waar de film in première zou gaan. "Ze wilden voorkomen dat de film gedraaid wordt, want ze zitten erin. Overigens in een ondergeschikte rol'', aldus vrijdagavond Cees van der Wel van RTV-Rijnmond, de regionale omroep die de film gaat uitzenden.

Geen aangifte

Volgens de NFF-woordvoerster willen de makers de film aanpassen en was dat op zo'n korte termijn niet haalbaar. Het productiebedrijf heeft nog niet gereageerd.

De politie heeft laten weten dat niemand aangifte heeft gedaan van het incident vrijdagavond. Ook is niemand opgepakt. Volgens een politiewoordvoerster was er weinig meer aan de hand toen agenten zich op het terrein van het filmfestival meldden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen