ENT2 jul '13 08:02

Rita Reys denkt nog lang niet aan stoppen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Rita Reys kreeg in maart een nieuwe heup.

ANP
ANP

Lopen gaat nog niet zo goed, maar dat maakt de jazz-zangeres niet uit. Haar optreden van aankomende zaterdag in de North Sea Jazz Club in Amsterdam gaat gewoon door. "Als het lopen écht niet gaat, neem ik gewoon mijn stok mee. Ik hoef me toch nergens voor te schamen?"

Zingen vanaf een stoel is geen optie voor de 88-jarige Reys. "Nee hoor, dan kan ik niet werken, daar ben ik veel te actief voor. Ik kan geen seconde stilstaan op de bühne", vertelt ze aan De Telegraaf. Voor haar operatie heeft ze veel pijn gehad. "Op het laatst was het zo erg dat ik geen stap meer kon verzetten. Op een gegeven moment ben ik maar heel veel pillen gaan slikken, om op de bühne niet de indruk te wekken dat ik niet kon lopen."

Ondanks haar hoge leeftijd ziet Rita het voorlopig nog niet zitten om te stoppen met zingen. "Waarom zou ik stoppen? Waarom zou ik niet zingen als er nog steeds zoveel vraag naar me is? Als ik het niet meer zou kunnen, is het wat anders", zegt ze vastbesloten. Op 1 september staat ze zelfs als eerste jazz-zangeres in Paradiso. "De manager had me gezien bij De wereld draait door , waar het publiek helemaal uit zijn dak ging. Of ik niet zin had in Paradiso op te treden? Natuurlijk, waarom niet?"


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen