ENT16 jun '13 18:02

60.000 bezoekers op 44e Pinkpop

Auteur: ANP Nieuws

LANDGRAAF - In totaal 60.000 muziekliefhebbers hebben dit weekend de 44e editie van popfestival Pinkpop bezocht.

ANP Kippa
ANP Kippa

Ruim 32.000 mensen kwamen voor een heel weekend feest naar Zuid-Limburg en ongeveer 28.000 festivalbezoekers hielden het bij een dag. Dat meldde Pinkpopbaas Jan Smeets zondagavond.

Vorig jaar was het oudste popfestival van Nederland met 79.000 bezoekers uitverkocht.

Zaterdag, de tweede dag van het muziekfestijn, was dit jaar het populairst. Die dag waren in totaal zo'n 44.000 mensen op de festivalweide in Landgraaf. Naast de weekendbezoekers kochten nog 12.000 Pinkpopgangers een los kaartje voor de zaterdag, met onder anderen Passenger, Thirty Seconds to Mars en Kings of Leon op het programma.

Paniek

Het festival lijkt vooralsnog gemoedelijk verlopen. Zondag aan het einde van de middag ontstond er even paniek in het hoofdkwartier, toen het weer plotseling leek om te slaan. Na een stralende laatste festivaldag begon het rond 16.00 uur te regenen. ''Uit het niets draaide ineens de wind 180 graden en leek het heel even heel slecht weer te worden. Niemand had dat zien aankomen. Er was even totale paniek bij de organisatie'', vertelt Smeets. Direct werden de bezoekers via informatieschermen op het terrein gewaarschuwd dat er veel regen onderweg was naar Landgraaf. Maar dat bericht kon al snel weer van de borden. Smeets: ''Vrij snel daarna bleek het toch bij die paar spetters te blijven.''

De Amerikaanse rockers van Green Day sluiten zondagavond de 44e editie van Pinkpop af. Festivalbaas Smeets beloofde dat hij de 45e editie van zijn festival volgend jaar weer traditiegetrouw tijdens het Pinksterweekend zal organiseren: op zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni 2014.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen