ENT15 nov '13 17:08

Na Morrissey komt ook Johnny Marr met boek

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK - Gitarist Johnny Marr van de legendarische band The Smiths komt met een autobiografie.

EPA
EPA

Daarmee treedt hij in de voetsporen van Morrissey. De zanger van de groep uit Manchester bracht vorige maand zijn autobiografie uit.

Johnny maakte begin dit jaar een glorieuze comeback met zijn eerste soloplaat The Messenger. Hij is nu voor optredens in de Verenigde Staten. “Er komt er zeker eentje”, zegt hij tegen Brooklyn Vega. “Ik heb zoveel aanbiedingen gekregen en veel mensen zeggen ook dat mijn verhaal een boek waard is.” Johnny wil wel de tijd nemen om een goed boek te schrijven. Hij wil er dan ook alleen aan werken als hij niet aan het optreden is. “Ik heb al een uitgever, dus het boek komt er”, laat hij nog weten.

Intussen is de autobiografie van Morrissey een bestseller in Engeland. In de eerste week gingen er volgens uitgever Penguin zo'n 35.000 exemplaren over de toonbank. Boekenwinkel Waterstones denkt dat het boek weleens de kersthit van het jaar kan worden, meldt NME.

Johnny Marr en Morrissey richtten begin jaren '80 The Smiths op. Vooral in Engeland had de band een grote schare fans. Hits van de groep zijn How Soon Is Now, Bigmouth Strikes Again en Girlfriend In A Coma.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen