ENT1 okt '13 13:48

Johan Derksen wint eerste Herman Brood Award

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Journalist Johan Derksen heeft de eerste Herman Brood Award gewonnen.

ANP Kippa
ANP Kippa

De prijs is een initiatief van ThePostOnline om rebelse mediafiguren te eren. De jury heeft een selectie gemaakt uit 25 kandidaten, zo laat de nieuwssite dinsdag weten.

''De onlangs afgetreden hoofdredacteur van Voetbal International is scherper dan ooit nu hij helemaal geen commerciële belangen meer hoeft te dienen en weke voetbalhartjes hoeft te sparen'', schrijft de jury over De Snor. "Hij jent Van Gaal, pest Genee en is nu helemaal voor niemand meer bang, ook niet buiten de voetbaljournalistiek.''

Derksen versloeg andere bekende namen als oorlogsverslaggever Arnold Karskens, interviewer Sven Kockelman, presentator Tim Hofman, columniste Sylvia Witteman en zangeres Anouk.

Prijs

De 'media-rebellen' zijn volgens ThePostOnline 'de nuttige Japie Krekels tussen al die valskraaiende haantjes en ellebogende lafbekmeisjes'. ThePostOnline is blij dat er nog mediafiguren zijn 'die wél gewoon zeggen wat ze denken'. De nieuwssite heeft de prijs naar Herman Brood vernoemd omdat 'hij de koning was van het onbeschaamd je eigen gang gaan'.

De jury wilde dinsdag nog niet onthullen wat de prijs is. Een van de juryleden, medeoprichter Mark Koster van ThePostOnline, kon alleen verklappen dat de prijs elk jaar anders is, en wordt aangepast aan de winnaar. Waarschijnlijk vindt de prijsuitreiking vrijdag plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen