ENT29 jul '13 21:43

Michael Prins is de beste singer-songwriter

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG - Michael Prins mag zichzelf de beste singer-songwriter van Nederland 2013 noemen.

ANP Kippa
ANP Kippa

Na afloop van de live finale vanuit het Paard van Troje in Den Haag maandagavond werd hij gekozen door de jury onder leiding van Giel Beelen.

De zes finalisten speelden elk een zelfgekozen liedje uit een van de eerdere afleveringen van het programma en werden beoordeeld door vaste juryleden Eric Corton en Sanne Hans, en Tjeerd Oosterhuis en leden van Di-Rect en Kensington.

"Je maakte vanaf het begin indruk", zei Giel over Michael. "De onverschilligheid en chaos in je leven zit in je muziek. Daar maak ik me soms wel zorgen over, ik zou zeggen: hou je kop erbij."

Lowlands

Als winnaar mag Michael deze zomer op Lowlands en Sziget spelen, en in het voorprogramma van Andy Burrows en Hooverphonic. Ook wordt er een trip naar Londen georganiseerd om een showcase te spelen voor diverse boekers en platenmaatschappijen.

Giel benadrukte wel dat het in het programma niet om de winst gaat. Ook over de andere vijf finalisten was de 3FM-dj vol lof. Lucas Hamming noemde hij een artiest, de 16-jarige Démira Jansen werd geprezen om haar groei, Judy Blank om haar 'gouden strot'. Jasper Mook heeft volgens Giel echt een bijzondere stem, en over Maaike Ouboter zei hij: "Nederland is een zangeres rijker. Ik kan niet wachten op je eerste cd."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen