ENT13 nov '13 14:41

Zoon José Hoebee door politie van bed gelicht

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - De zoon van José Hoebee is onlangs van zijn bed gelicht en afgevoerd door de politie.

José Hoebee (r) met Luv-collega's Patty Brard (l) en Marga Scheide. ANP KIPPA
José Hoebee (r) met Luv-collega's Patty Brard (l) en Marga Scheide. ANP KIPPA

Tot grote schrik van de zangeres, vertelt ze aan Weekend. "Hij was helemaal in paniek."

José was zelf niet thuis tijdens het voorval. Zij logeerde bij collega Bonnie St. Claire, met wie ze weer samen wil gaan optreden. "Tim belde en hij kon nauwelijks uit zijn woorden komen. Hij was helemaal in paniek. Hij vertelde dat de politie in huis was en dat ze hem kwamen halen. Daarna hoorde ik alleen gestommel en niets meer."

Ze vertelt aan het weekblad wat er vooraf was gegaan aan de inval. "Toen Will (intussen overleden echtgenoot van José - red.) ziek was, is Tim bij ons in België komen wonen. Hij bracht zijn brommer mee. Die heeft hij destijds bij de verzekering uitgeschreven, maar hij is vergeten de brommer ook te schrappen bij Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Dus heeft hij een boete gekregen en die is gestuurd naar het adres waarop hij al was uitgeschreven."

Extra boetes

Tim werd bij terugkomst in Nederland een keer aangehouden toen hij op de scooter van José moeder reed, vervolgt zij in het interview met het tijdschrift. "Toen kreeg hij al te horen dat hij gezocht werd en er een sanctie op zijn naam stond. We zijn dat gaan uitzoeken en er bleek een boete van in totaal 300 euro open te staan. Die was inmiddels vermeerderd met een aantal extra boetes vanwege het niet betalen. Dat loopt dan snel op. Tim heeft toen geschreven dat hij de boete wel wilde betalen, maar dat hij het niet eens was met de verhogingen. Ze waren immers naar een adres gestuurd waar hij niet meer woonde."

Het haalde allemaal weinig uit, want volgens de zangeres werden de bezwaren van haar zoon steeds afgewezen. Uiteindelijk werd hij dus zelfs van zijn bed gelicht en in de cel gezet.

José heeft een advocaat in de arm genomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen