ENT14 nov '13 10:31

Paul McCartney schrijft brief aan Poetin

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Paul McCartney vindt dat de Greenpeace-activisten die sinds september vastzitten in Rusland nu wel eens naar huis mogen.

EPA
EPA

In een persoonlijke brief aan de Russische president Vladimir Poetin vraagt hij hem de 28 activisten en twee journalisten die in Moermansk in de cel zitten, vrij te laten.

De voormalige Beatles-zanger heeft de brief op zijn website geplaatst. Poetin heeft nog niet gereageerd, maar de Russische ambassadeur in Groot-Brittannië liet weten dat de situatie van de 'Arctic 30' niet op de juiste manier in de buitenlandse media verschijnt.

''Beste Vladimir'', schreef McCartney op 14 oktober. ''Het is al meer dan 10 jaar geleden dat ik op het Rode Plein optrad, maar ik denk nog vaak aan Rusland en de Russische bevolking.'' McCartney zegt dat hij Poetin een brief schrijft om hem te laten weten dat Greenpeace zeker geen anti-Russische organisatie is. ''Volgens mij proberen zij elke regering lastig te vallen!'', grapt de zanger.

Thuis

McCartney roept Poetin op in te grijpen in de zaak van de activisten, die protesteerden tegen boorwerkzaamheden in het noorden van Rusland, ook al weet hij dat de rechterlijke en bestuurlijke macht gescheiden zijn.

45 jaar geleden schreef McCartney als Beatle een lied over Rusland met de zin: het is goed om weer thuis te zijn. ''Kunt u zorgen dat dit uitkomt voor de Greenpeace-gevangenen?", zo besluit hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen