ENT6 sep '13 14:11

Hyde Park concerten Stones op dvd, cd en lp

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Sweet Summer Sun is de titel waaronder opnamen van de concerten zullen verschijnen die The Rolling Stones op 6 en 13 juli in het Londense Hyde Park gaven.

EPA
EPA

Eind juli was het live-album al als mp3 te downloaden en haalden ze als zodanig de hitlijsten in Europa en Amerika. Vanaf 11 november zijn de opnamen ook op onder meer dvd, cd en lp verkrijgbaar.

De Britse rockgroep speelde in het Hyde Park als afsluiting van hun 50-jarige jubileum-tournee en 44 jaar nadat ze op dezelfde plek een legendarisch concert hadden gegeven. Dat was enkele dagen na de dood van medeoprichter van de band Brian Jones. Zo’n 100.000 fans bezochten de concerten in juli. Gitarist Keith Richards zei na afloop: ''Met de terugkeer naar Hyde Park was de cirkel voor ons rond. En de band was in topvorm.’’

Sweet Summer Sun - Hyde Park Live verschijnt op 11 november in vijf verschillende ‘formats’. Als dvd, als blu-ray, als dubbel-cd plus dvd en als driedubbel-lp plus dvd. Daarnaast is er een ‘deluxe edition’ die ook nog een zestig pagina’s tellend boek bevat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen