ENT3 okt '13 08:10

Sjaak Bral boos over nieuwe show Comedy Kids

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG - Sjaak Bral is boos op RTL4, producent Icare Producties en de organisatie Stop Aids Now.

ANP
ANP

De presentator weet namelijk zeker dat de drie partijen er met zijn programma-idee Comedy Kids vandoor zijn gegaan. Deze nieuwe show komt in het najaar op de buis bij RTL4.

Hij zou het programma al in 2004 hebben bedacht, schrijft het AD. Daarnaast zegt Bral dat hij het format, waarin een presentator op zoek gaat naar de grappigste kinderen van Nederland, heeft vastgelegd. Net als de domeinnaam www.comedykids.nl. Stop Aids Now was volgens hem op de hoogte van zijn plannen, ze vroegen hem eerder dit jaar zelfs nog om zijn domeinnaam voor 250 euro te verkopen. Dat weigerde Bral, mede omdat TROS en AVRO intussen interesse hadden getoond in het programma.

Advocaat Jens van den Brink noemt de aanklacht van Bral namens RTL, Stop Aids Now en Icare 'nonsens'. "Mijn cliënten hebben dit idee onafhankelijk ontwikkeld. Zij hebben ook zelf de naam bedacht, wat vrij logisch is als je bedenkt dat het een programma is over comedy met kids in de hoofdrol. We hebben inderdaad ontdekt dat meneer Bral de website heeft geregistreerd, maar hebben geen flauw benul van zijn plannen met die site", vertelt hij aan de krant.

Sjaak heeft de drie partijen gevraagd om te komen praten over een oplossing. Hij wil geen schadevergoeding. "Het gaat mij niet om het geld, maar om gerechtigheid."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen