ENT4 okt '13 21:11

Monic Hendrickx wint vierde Gouden Kalf

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT - Actrice Monic Hendrickx heeft vrijdag haar vierde Gouden Kalf gewonnen.

ANP Kippa
ANP Kippa

Zij kreeg het beeldje in de categorie beste actrice in een televisiedrama voor haar rol als maffiamoeder Carmen van Walraven in hitserie Penoza, die zondag weer van start ging.

Hendrickx moest het in deze categorie opnemen tegen Noortje Herlaar voor haar rol in het nostalgische drama Moeder ik wil bij de revue en Marianne Aparicio Torres voor de aflevering Warriors van misdaadserie Van God los. De 46-jarige actrice won negen jaar geleden voor het laatst een Gouden Kalf: toen kreeg zij het beeldje voor haar rol in de film Het Zuiden. Eerder won ze de prijs al voor haar rollen in de speelfilms De Poolse Bruid (1998) en Nynke (2001).

De jury prijst Hendrickx om het feit dat zij haar rol in Penoza "verheft tot meer dan dat het op papier soms lijkt. Zij is krachtig en rauw, elegant en emotioneel zuiver." Monic kreeg het beeldje uit handen van Kees van Kooten.

De prijs voor beste acteur in een televisiedrama ging naar Pierre Bokma voor zijn rol in de hitserie De Prooi. Pierre stelde voor het Kalf doormidden te zagen en te delen met medegenomineerde Fedja van Huêt. Het is namelijk het tweede jaar op rij dat de twee acteurs in dezelfde categorie zijn genomineerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen