ENT18 nov '13 20:31

Jennifer Lawrence had vroeger angststoornis

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS - Jennifer Lawrence stond als kind enige tijd onder behandeling van een psycholoog.

EPA
EPA

In gesprek met het Franse tijdschrift Madame Figaro vertelt de actrice dat ze aan een angststoornis leed.

De Hunger Games-ster werd vroeger Nitro genoemd, naar de explosieve stof nitroglycerine. "Ik was hyperactief en altijd nieuwsgierig", zegt Lawrence (23). "Als mijn moeder me over mijn jeugd vertelde, zei ze altijd dat er een lichtje in me brandde, een vonkje dat me constant inspireerde. Maar zodra ik op school kwam, ging dat vonkje uit. Het was een soort sociale angststoornis, maar we wisten nooit precies wat ik had."

Gelukkig had de blondine wel vrienden. Het lukte echter niet om van de stoornis af te komen. "Ik ging naar een psycholoog, maar het hielp niet. Ik smeekte mijn ouders om me mee te nemen naar een auditie. We gingen naar New York, waar ik met acteren begon. Mijn moeder zag hoe ik veranderde als ik op het podium stond. Ze zag mijn angst verdwijnen. Ze had haar dochter terug, de dochter die voor school zo vrolijk was."

Het acteren hielp Lawrence om haar leven weer in eigen hand te krijgen. "Ik had eindelijk een manier gevonden om de deur te openen naar een universum dat ik begreep, dat goed voor me was en me gelukkig maakte. Want ik voelde me capabel, terwijl ik eerst het gevoel had dat ik waardeloos was."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen