ENT10 aug '13 17:17

Oscarwinnaar Jane Campion komt naar Amsterdam

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Regisseur Jane Campion komt naar Amsterdam.

EPA
EPA

De 59-jarige Oscarwinnares is op 14 september aanwezig in Eye voor de eenmalige vertoning van haar miniserie Top of the Lake op groot doek.

Het is zeer bijzonder dat een volledige serie van zeven afleveringen integraal in de bioscoop te zien is. De voorstelling begint om 11 uur ´s ochtends en duurt in totaal bijna acht uur. Na de eenmalige vertoning verschijnt de reeks op 17 september op dvd en blu-ray.

De prestigieuze BBC-serie van regisseur Campion (The Piano) vertelt over een zwanger tienermeisje dat spoorloos verdwijnt. Een jonge onverschrokken vrouwelijke rechercheur (Elisabeth Moss) werpt zich op de mysterieuze en gecompliceerde zaak. Hierbij krijgt zij het aan de stok met de vader van het meisje, een beruchte crimineel (Peter Mullan), en de leidster van een spiritueel vrouwenkamp in de stad (Holly Hunter).

Top of the Lake ontving lyrische recensies. Critici vergeleken de zevendelige reeks qua sfeer en thematiek al veelvuldig met cultserie Twin Peaks van regisseur David Lynch. De reeks ontving inmiddels acht Emmy-nominaties, onder meer voor beste serie, beste vrouwelijke hoofdrol, beste mannelijke bijrol, beste regie en beste scenario.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen