ENT2 dec '13 07:41

Edwin de Vries door Dokter Deen weer verliefd

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - Scenarioschrijver Edwin de Vries is trots op het tweede seizoen Dokter Deen, dat vanaf maandag wordt uitgezonden.

ANP Kippa
ANP Kippa

Ook werd hij 'totaal opnieuw verliefd' op zijn vrouw en hoofdrolspeelster Monique van de Ven.

"Monique doet het weer fantastisch. Zo ontroerend en zo prachtig", jubelt De Vries in Metro. "Onlangs heb ik de laatste twee afleveringen van dit nieuwe seizoen gezien en het enige wat ik kon denken was: wat is ze toch mooi en wat doet ze het goed. Ik was weer totaal opnieuw verliefd op haar."

De Vries is content met het eerste seizoen - gemiddeld 2,3 miljoen kijkers - van Dokter Deen en hoopt dat een vervolg te kunnen geven. "Het grootste compliment dat ik voor seizoen 1 heb gekregen waren de kijkcijfers. Ik ben helemaal niet zo’n kijkcijferfreak, maar ben het door die megacijfers wel geworden. Elke week keek ik weer met de vraag: zou het nog zo zijn? Ik had wel verwacht dat mensen het mooi zouden vinden, maar dat er zo’n groot publiek voor zou zijn, had ik absoluut niet verwacht."

Veranderingen

Om weer een succesvol seizoen te maken, voerde De Vries wel enkele veranderingen door. Zo zijn onder meer andere regisseurs in de arm genomen. "En we hebben geprobeerd om ons meer te concentreren op de karakters en minder op de plots en kleine situatietjes."

Ook kregen de acteurs inspraak, een goede zet volgens hoofdrolspeelster Van de Ven. "Iedereen kent z’n karakter na één seizoen heel goed. Het was dus een goed idee om iedereen te vragen iets op te schrijven over de karakters, want daar kwamen zulke verrassende dingen uit, dingen die je als schrijver niet eens kan verzinnen. Voor Maria Deen zelf vond ik het belangrijk dat de kijker wat meer te weten zou komen over haar zelf. Waarom botst ze met sommige mensen? Waarom gaan haar relaties niet goed? En waarom is ze als klein kind weggedaan door haar vader? Die zoektocht naar waarom ze is zoals ze is vond ik belangrijk."

Gerelateerde artikelen