ENT11 nov '13 06:09

Ricky Rijneke bekroond voor beste debuut

Auteur: ANP Nieuws

AMERSFOORT -De Nederlandse speelfilm Silent OnesvanRicky Rijneke heeft dit weekeinde de prijs voor het beste fictiedebuut gewonnen op het Scenecs International Debut Film Festival in Amersfoort.Tijdens het Grand Gala mocht de regisseuse de prijs in ontvangst nemen.

ANP
ANP

Tijdens het Grand Gala mocht de regisseuse de prijs in ontvangst nemen. Silent Ones vertelt het verhaal van de jonge Hongaarse vrouw (Orsi Tóth) die nadat haar broertje Isti is verdwenen vertrekt aan boord van een vrachtschip om haar belofte aan hem na te komen.

De jury had veel lof voor de film. “Een uiterst secure zoektocht naar de essentie van film met als narratieve basis enkel en alleen een vrachtboot op zee, een bedreigde vrouw en een geheim van vroeger”, staat in het rapport. “Nergens wil de film de kijker goedkoop behagen, telkens kijk je naar iets dat hard en streng is, maar toch verwondert en ontroert. De consequente filmische aanpak, het prachtige spel, maken deze film tot een compleet eigen universum.”

Silent Ones werd eerder al genomineerd voor een Tiger Award en won diverse prijzen op Europese festivals. Het Scenecs International Debut Film Festival, dat dit maal voor de achtste keer plaatsvond, zet nieuwe regisseurs in de spotlights. Er waren dit jaar 165 aanmeldingen uit 35 landen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen