ENT3 okt '13 15:02

'SynDROOM heeft een lach en een traan'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Johnny de Mol is trots op zijn nieuwe programma SynDROOM waar donderdagavond de eerste aflevering van wordt uitgezonden.

ANP Kippa
ANP Kippa

"Het heeft een lach en een traan. Als je hier niet warm van wordt, dan ben je echt van steen", vertelt hij aan BuzzE.

"We behandelen de wensen en dromen van mensen met een verstandelijke beperking", vertelt Johnny over het programma. Die dromen lopen heel erg uiteen. Zo helpt hij onder meer iemand met het halen van zijn rijbewijs, er is een taartenbakkerij waar ze moeite hebben met het bakken van cupcakes en de hulp inschakelen van Rudolph van Veen en er is iemand die graag het leger in wil. "Ik help ze, maar uiteindelijk doen ze alles wel zelf. We willen juist laten zien wat ze allemaal wel zelf kunnen in plaats van focussen op de dingen die niet lukken."

Volgens Johnny is het een heel ontwapenend programma geworden. "Ze zijn recht voor hun raap en ze zeggen wat ze vinden." De Mol weet niet waarom hij zo goed klikt met mensen met het syndroom van Down. "Ik heb geen idee, maar dit kun je niet acteren. Die klik moet er gewoon zijn en die is er."

Eerste aflevering

Er komen zes afleveringen van SynDROOM, maar als het aan de presentator ligt, blijft het hier niet bij. "Wat mij betreft gaan we door." Maar Johnny geeft toe dat dit altijd afwachten is. "De kijkcijfers blijven altijd spannend. Er hangt gewoon altijd veel van af." De Mol gaat donderdagavond kijken naar de eerste aflevering. "We gaan wel kijken in ons stamcafé in de Jordaan. Met een borrel en dan met een schuine blik op de tv. Ik vind het altijd leuk om dat met de crew te doen."

Donderdag was Johnny nog bezig met de laatste opnamen. 's Avonds wordt de eerste aflevering uitgezonden door RTL4. Het is het eerste programma dat Johnny maakt voor RTL4.

Johnny vond het overigens niet raar om donderdag, een dag na de uitvaart van zijn opa John de Mol sr., weer aan de slag te gaan. "Ik heb vorige week ook al een dag gewerkt", vertelt hij. De zoon van John de Mol laat ook weten dat het woensdag een hele mooie afscheidsbijeenkomst was.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen