ENT11 aug '13 10:00

Daan Schuurmans in dialoogloze actiefilm

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Daan Schuurmans speelt een van de hoofdrollen in Kroost, het regiedebuut van stuntman Willem de Beukelaer.

ANP Kippa
ANP Kippa

Andere rollen zijn voor de jonge acteurs Faas Wijn (Tony 10) en Maylin van Putten. De film wordt eind augustus opgenomen.

De Beukelaer omschrijft zijn regiedebuut als een "dialoogloze actiefilm". Het verhaal vertelt over de 8-jarige Molly, die op een dag thuiskomt van school en heel graag haar favoriete prinsessenfilm wil gaan kijken. Helaas blijkt dat haar grote broer Kevin al de bank en de televisie heeft geclaimd. Dit ontaardt in een ruzie die enorm uit de hand loopt. Schuurmans speelt de vader. De Belgische actrice Kathleen Goossens speeltde moeder van het gezin.

Regisseur De Beukelaer sprokkelde het geld voor de film, 31.000 euro, bij elkaar via het project Cinecrowd, waar mensen geld kunnen geven aan films die zij graag zouden willen zien. Het is het hoogste bedrag dat ooit behaald is op deze website.

Eerder werden ook films als Dark Blood van George Sluizer en Deal van Eddy Terstall via Cinecrowd financieel geholpen. De Beukelaer heeft de afgelopen tientallen jaren met zijn team de stunts verzorgd van vrijwel alle Nederlandse speelfilms waarin stunts voorkwamen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen