ENT4 nov '13 07:47

Kluun is nu een betere schrijver

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Raymond van der Klundert, beter bekend als Kluun, vindt dat hij in de afgelopen jaren een betere schrijver is geworden.

ANP Kippa
ANP Kippa

"Het is een ambachtelijk vak en daar word je met de jaren beter in", vertelt hij aan Sp!ts.

Toch staat hij nog volledig achter zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter. Het is volgens hem een fantastisch verhaal dat hij goed heeft opgeschreven. "Maar ik denk wel dat ik dingen nu anders zou doen." Het boek was een enorm succes en Kluun denkt dan ook niet dat hij dat met een nieuwe titel nog eens kan evenaren. "En niemand gaat daarin slagen denk ik. Daar zijn meer dan een miljoen exemplaren van verkocht."

Ondanks dit succes is de schrijver altijd zichzelf gebleven. "Vergeet niet dat ik al een jaar of veertig was toen ik bekend begon te raken." Met het literaire wereldje lijkt Van der Klundert niet zoveel te hebben. "Op het boekenbal vind ik het altijd héél gezellig, maar er is geen enkele kunstvorm die zich zo dodelijk serieus neemt als de literatuur", zegt de 49-jarige auteur. "Alleen al het feit dat we met zijn allen vinden dat er een scheidslijn is tussen boeken die literair zijn en boeken die dat niet zijn."

Het nieuwe boek van Kluun, Klunen 2 waarin zijn beste columns en korte verhalen instaan, ligt nu in de winkels.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen