ENT9 jun '13 14:55

'Manager' wil miljoenen van zangeres t.A.T.u

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Een man die beweert de voormalige manager te zijn van een van de zangeressen van t.A.T.u eist ruim 20 miljoen dollar van de band.

Julia en Lena in 2005. EPA
Julia en Lena in 2005. EPA

Hij zou verantwoordelijk zijn voor de hereniging.

In 2003 ging het bergafwaarts met de populariteit van de zoenende Russische schoolmeisjes, vlak nadat ze een megahit scoorden met All The Things She Said. De roodharige Lena Katina en Julia Volkova gingen jaren later uit elkaar.

Volgens Tristram Buckley heeft hij de twee weer bij elkaar gebracht. Hij zou Lena van maart 2012 tot maart 2013 hebben begeleid en haar carrière weer op de rails hebben gezet. De dames kwamen vorig jaar weer bij elkaar.

Depressief

Lena was volgens Buckley depressief en haar solocarrière zat ernstig in het slop. Ze was 'arrogant, confronterend en onbeleefd' tegenover fans, zegt hij. Hij zou haar imago van de grond af hebben opgebouwd. En nu beweert hij na een jaar aan de kant te zijn gezet en geen cent te hebben ontvangen.

Buckley sleept Lena voor de rechter vanwege fraude, contractbreuk, smaad en meer. Hij wil geld zien van zowel de zangeres als de oprichters van de groep.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen