ENT30 sep '13 23:35

Monic Hendrickx genomineerd voor vierde Kalf

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT - Actrice Monic Hendrickx maakt vrijdag kans op haar vierde Gouden Kalf.

ANP Kippa
ANP Kippa

Zij is genomineerd in de categorie beste actrice in een televisiedrama voor haar rol als maffiamoeder Carmen van Walraven in de hitserie Penoza, die zondag weer van start ging.

Hendrickx moet het in deze categorie opnemen tegen Noortje Herlaar voor haar rol in het nostalgische drama Moeder ik wil bij de revue en Marianne Aparicio Torres voor de aflevering Warriors van misdaadserie Van God los. In de categorie beste acteur in een televisiedrama gaat de strijd tussen Fedja van Huet (voor Overspel), Pierre Bokma (voor De prooi) en Issaka Sawadogo voor zijn rol in de korte film In het nieuws, over de Bijlmer-ramp. In de categorie beste televisiedrama gaat de strijd tussen regisseurs Theu Boermans (voor De Prooi), Mijke de Jong (voor de aflevering Warriors uit de serie Van God los) en Boris Paval Conen voor Exit, een drama over uitgeprocedeerde asielzoekers.

Daarnaast werden maandagavond de nominaties in de categorieën beste korte en lange documentaire en beste korte film bekendgemaakt. De rest van de nominaties, waaronder beste film, acteur, actrice en regisseur van een speelfilm, worden dinsdagavond bekendgemaakt. De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt vrijdag plaats, tijdens het slotgala van het Nederlands Film Festival.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen