ENT8 nov '13 03:26

Cruise: Scientology speelde rol in scheiding

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Tom Cruise heeft toegegeven dat de Scientologykerk een rol heeft gespeeld in zijn scheiding van Katie Holmes.

EPA
EPA

Dat blijkt uit rechtszaakpapieren die in handen zijn van RadarOnline.

Cruise deed de uitspraken over de kerk tijdens een verhoor door advocaten van Bauer Media, de uitgever van het tijdschrift In Touch dat Cruise heeft aangeklaagd om een artikel waarin staat dat hij zijn dochtertje Suri in de steek heeft gelaten. Op de vraag of Holmes hem gedeeltelijk om Suri tegen Scientology te beschermen heeft verlaten, zei de acteur: "Die vraag vind ik beledigend. Het is niet nodig om mijn dochter tegen mijn religie te beschermen."

Vervolgens vroegen de advocaten hem of Holmes ooit heeft aangegeven dat het beschermen van Suri tegen Scientology een van haar redenen om bij hem weg te gaan was. Daarop gaf Cruise toe: "Of ze dat gezegd heeft? Dat was een van de aantijgingen, ja." Ook gaf de Hollywood-ster toe dat de 7-jarige Suri de religie momenteel niet meer volgt.

Katie Holmes besloot 1,5 jaar geleden van Tom Cruise te scheiden. Kort daarna stapte ze samen met Suri uit de Scientologykerk.

Gerelateerde artikelen