ENT4 okt '13 11:23

Theaterduo JURK! stunt met downloads

Auteur: ANP Nieuws

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Theaterduo JURK! heeft een eigen model op Facebook ontwikkeld in de strijd tegen illegale downloads.

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Foto: ANP Kippa
Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Foto: ANP Kippa

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven experimenteren vanaf vrijdag met een speciale applicatie op Facebook waarmee consumenten tot 60 procent korting kunnen krijgen op de download van de theatershow Glitterjurk door hun vrienden te informeren over hun aankoop.

Met de applicatie anticiperen de theatermakers op de veranderende entertainmentmarkt, stellen ze. Die markt laat zien dat cabaret- en muziek-dvd's nauwelijks nog verkopen, terwijl het aantal (illegale) downloads en aantal kijkers op YouTube toenemen. Door een korting te hanteren voor downloaders die het product promoten via Facebook hoopt JURK! een model te hebben gevonden waardoor het legaal downloaden toeneemt.

Dennis van de Ven: ''We hoeven geen fysiek product meer te maken of te delen met andere partijen. Door zelf een downloadsysteem te bouwen dat gekoppeld is aan een eigen iDeal-account zijn we totaal onafhankelijk bij het aanbieden van onze producten. En de promotie wordt zo door de kopers zelf gedaan.''

Jeroen van Koningsbrugge noemt 20 euro voor een dvd ''niet meer van deze tijd''. Jeroen: ''Glitterjurk is al voor 1,49 euro te downloaden mits je zelf de promotie voor je rekening neemt.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen