ENT7 jun '13 19:43

Miljoenste bezoeker voor Soldaat van Oranje

Auteur: ANP Nieuws

KATWIJK - De musical Soldaat van Oranje heeft vrijdagavond de miljoenste bezoeker verwelkomd in de TheaterHangaar bij Katwijk.

ANP Kippa
ANP Kippa

De miljoenste bezoeker werd feestelijk onthaald in de foyer door producenten Robin de Levita en Fred Boot. Dit gebeurde voor aanvang van de 911e voorstelling.

De voorstelling ging in première op 30 oktober 2010, in aanwezigheid van toenmalig koningin Beatrix. Voor de musical werd op de voormalige vliegbasis Valkenburg in Katwijk een vliegtuighangar omgebouwd tot theater. Sindsdien zijn alle voorstellingen uitverkocht.

Vrijdagmiddag op de landingsbaan wachtte ambassadeur van de voorstelling Robert ten Brink de cast en de producenten op. Namens See Tickets reikte hij aan hen een award uit voor de miljoenste bezoeker.

Soldaat van Oranje - De Musical is nog lang niet uitgespeeld. Dit voorjaar werd bekend dat de voorstelling tot en met december in de TheaterHangaar te zien blijft. Matteo van der Grijn speelt de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema. Linde van den Heuvel speelt de rol van Charlotte. Sylvia Poorta en Marisa van Eyle spelen afwisselend de rol van koningin Wilhelmina.

Gerelateerde artikelen