ENT6 dec '13 13:05

VARA zendt documentaire over Mandela uit

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - Naar aanleiding van het overlijden van de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela zendt de VARA vrijdagavond op Nederland 1 De magie van Mandela uit.

EPA
EPA

In deze documentaire, die eerder te zien was in 2011, gaat Astrid Joosten op zoek naar de overtuigingskracht en het charisma van Mandela.

Joosten heeft persoonlijke herinneringen aan Mandela. ''Tijdens een benefietshow van de VARA 19 jaar geleden verbleef ik ineens een paar uur in de omgeving van Mandela. Het is het enige moment in mijn carrière geweest dat ik eigenlijk niet verder kon presenteren. Mandela vulde de hele studio met dat magische charisma'', zo zegt de presentatrice in een verklaring van de VARA.

In de documentaire is onder meer te zien hoe Joosten ontmoetingen heeft met de advocaat en vriend van Mandela, George Bizos, een oud-bewaker en een medegevangene van Robbeneiland en Jo Menell, die de biografie van Mandela op film vastlegde. Maar ook oud-premier Wim Kok, Ed van Thijn en Karin Bloemen komen aan het woord.

Gerelateerde artikelen