ENT4 aug '13 13:10

Motörheads Lemmy nog allesbehalve fit

Auteur: ANP Nieuws

WACKEN - De terugkeer van de metalgroep Motörhead op het Duitse Wacken Open Air festival dit weekeinde verliep allesbehalve op rolletjes.

EPA
EPA

Motörhead speelde slechts een half uurtje in plaats van de afgesproken vijf kwartier en het optreden verliep moeizaam en ging met lange pauzes gepaard.

Frontman Lemmy had ruim een maand geleden om medische redenen de Europese tournee afgebroken. De 67-jarige rocker kreeg eerder dit jaar een defibrillator omdat hij kampte met hartritmestoornissen. Toen daar eind juni andere klachten bij kwamen, werden eerst twee concerten en vervolgens de rest van de tournee afgezegd. Wat Lemmy, wiens echte naam Ian Fraser Kilmister is, precies mankeert is niet bekend. Wel duidelijk, en ook bevestigd door mensen in zijn omgeving, is dat de metalzanger keer op keer de adviezen van artsen in de wind slaat om het iets rustiger aan te doen.

Tijdens het concert op Wacken Open Air - een van de grootste metalfestivals ter wereld - bracht Motörhead volgens diverse metal-websites slechts zes nummers, trager dan normaal en met lange pauzes. Ook speelde gitarist Phil Campbell zijn gebruikelijke lange solo al veel eerder dan gewoonlijk, zodat Lemmy achter het podium op adem kon komen. Toen de groep na een half uur het concert definitief beëindigde, excuseerde festivalorganisator Tomas Jensen zich tegenover het publiek en zei ook niet te weten wat er aan de hand was.

Komend najaar moet het 21ste studioalbum van Motörhead verschijnen. Vanaf november staat er op de website weer een Europese tournee aangekondigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen