ENT10 dec '13 17:33

Slade scoort financieel ook met oude kersthit

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Merry Xmas Everybody van de Britse popgroep Slade hoort al jaren tot de meest gedraaide kersthits.

ANP KIPPA
ANP KIPPA

Noddy Holder en Jim Lee, de schrijvers van de song, kunnen er al jaren stil van leven. Volgens Prezzybox Christmas Song Royalty Calculator cashen ze in 2013, 40 jaar nadat de plaat een mega-kersthit werd, 620.000 euro aan rechten, 310.000 euro de man.

Daarmee is Slade grootverdiener als het om kerstsongs gaat. Ook The Pogues doen goede zaken. In 1987 namen ze met de inmiddels overleden zangeres Kirsty McColl A Fairytale Of New York op. Het bleek niet alleen een van de bekendste songs van de band, maar ook een belangrijk appeltje voor de dorst voor zanger Shane MacGowan. Hij kan begin volgend jaar zo’n half miljoen op zijn bankrekening verwachten. Die moet hij overigens wel delen met Jem Finer, medeschrijver van het lied. Hij is ook een van de oprichters van The Pogues.

Mariah Carey met All I Want For Christmas Is You en Wham met hun Last Christmas lopen ook aardig binnen. Band Aid, de verzameling artiesten die in 1984 Do They Know It’s Christmas opnamen, kan bijna een ton bijschrijven op de rekening van Sir Bob Geldof. Hij bracht de popsterren destijds bij elkaar om iets te doen tegen de schrijnende honger in Afrika. Hij zal waarschijnlijk wel een goede bestemming voor zijn kerstroyalties hebben.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen