ENT22 okt '13 17:53

Patrick Kicken wil Sinterklaas-hit op één

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - Patrick Kicken wil ervoor zorgen dat het liedje Sinterklaas, wie kent hem niet? op de eerste plaats in de Top 40 terechtkomt.

ANP Kippa
ANP Kippa

De dj van Radio Veronica is klaar met de discussie over Zwarte Piet.

Mede door toedoen van Kicken is het liedje na ruim drie decennia terug in de hitlijsten. De hit van Henk Westbroek en Henk Temming uit 1982 staat deze week in de Tipparade op nummer 18. De dj riep de Nederlandse bevolking de afgelopen weken op om het liedje massaal te downloaden.

Het gaat volgens Veronica om een 'ludieke pro-Zwarte Piet-actie' die wordt gesteund door de zangers. "Sinterklaas en Zwarte Piet horen onlosmakelijk bij elkaar, net zoals een kerstboom bij Kerstmis en eieren bij Pasen", stelt de dj. "Dat is ook zo mooi aan het refrein van Sinterklaas, Wie kent hem niet?: ‘Sinterklaas! Sinterklaas! En natuurlijk Zwarte Piet!’

Kicken stelt voor om 'te stoppen met de onzindiscussie over Zwarte Piet en lekker met z’n allen Sinterklaas én Zwarte Piet te vieren'. "Ik trek alvast een zak pepernoten open en roep iedereen op om Sinterklaas, wie kent hem niet? te downloaden zodat ie op 16 november, als Sinterklaas in Nederland aankomt, op 1 staat in de Top 40!"


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen