ENT4 jul '13 19:24

Dianne Reeves naar Muziekgebouw aan ‘t IJ

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Jazz-zangeres en viervoudig Grammy-winnares Dianne Reeves geeft maandag 28 oktober een exclusief Nederlands concert in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ.

EPA
EPA

Het optreden maakt deel uit van Reeves' wereldtournee en wordt georganiseerd in samenwerking met het Bimhuis.

De in 1956 in Detroit geboren Reeves wordt beschouwd als één van de grootste jazzvocalisten van deze tijd en is vaak vergeleken met de legendarische zangeressen Sara Vaughan en Ella Fitzgerald. In de jaren tachtig maakte ze naam als zangeres naast Harry Belafonte. Later dat kreeg ze een contract bij het vermaarde jazzlabel Blue Note waarvoor ze inmiddels een dozijn albums opnam. Afgelopen jaren kreeg ze voor vier daarvan een Grammy Award. Dianne Reeves geldt als de enige zangeres die voor drie opeenvolgende albums een Grammy ontving. In Nederland kreeg ze in 2009 de Edison Jazz Oeuvreprijs.

‘Grandeur en verfijning’ schreef The New York Times afgelopen jaar nog naar aanleiding van een optreden in het Lincoln Centre in de Big Apple. Een jongere generatie zangeressen, waaronder Norah Jones, noemt Reeves als voorbeeld. De Amerikaanse zal in Amsterdam begeleid worden door haar vaste band, bestaande uit Peter Martin (piano); Romero Lubambo (gitaar), Reginald Veal (bas) en Terreon Gully (drums)


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen