ENT31 mei '13 18:34

Jeroen heeft er een mooi kroegverhaal bij

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN - Jeroen Heiliegers is nog steeds in de wolken op het moment dat hij met enigszins weke knieën uit 'zijn' F-16 stapt.

ANP
ANP

De vlucht in een straaljager van de De Koninklijke Luchtmacht had hij gewonnen met een prijsvraag van radiostation Q-music.

"Het was supergaaf, bizar!", laat hij vlak na afloop weten. "Eén grote kick. De adrenaline giert nog steeds door mijn lijf." In de 71 minuten die hij in de F-16 zat, zag hij heel Nederland, ging hij door de geluidsbarrière en haalde hij allerlei gevaarlijke stunts uit.

Zo mocht Heiliegers eigenhandig een looping maken en bereikte de F-16 G-krachten van 7,8. "Dat was wel het meest bijzondere moment", zegt Heiliegers. "Het werd zwart voor mijn ogen. Ik kan eigenlijk niet uitleggen hoe dat voelde."

Kotszakje

Tijdens de pittige vlucht waren er wel een paar momenten dat hij het even niet meer trok. "Ik heb zelfs op een gegeven moment een zakje moeten pakken, omdat ik iets kwijt moest. Maar ik ben heel blij dat ik heb volgehouden."

Moe, afgepeigerd maar een hele bijzondere ervaring rijker gaat Heiliegers het weekend in. "Ik heb straks wel wat leuks te vertellen in de kroeg!"


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen