ENT8 aug '13 12:55Aangepast op 8 aug '13 13:17

Zo'n 2000 artiesten op Uitmarkt in Amsterdam

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Zo'n 2000 artiesten geven eind deze maand een voorproefje van het nieuwe culturele seizoen op een van de ruim 30 podia tijdens de 36e editie van de Uitmarkt in Amsterdam.

Uitmarkt 2012. ANP
Uitmarkt 2012. ANP

Op het programma staan 355 verschillende voorstellingen op het gebied van cabaret, dans, musical, literatuur, film, opera en klassieke muziek, liet de organisatie donderdag weten.

De Uitmarkt opent vrijdag 30 augustus met optredens van onder meer Laura Jansen, Droog Brood, Kraantje Pappie en Conny Janssen Danst. Op zaterdag is er een muzikaal eerbetoon aan chansonnier Ramses Shaffy, die eind augustus 80 jaar geworden zou zijn. Liesbeth List en Rob de Nijs zingen dan een duet en de hoofdrolspelers van een nog uit te zenden dramaserie over Shaffy's leven staan op het podium. De AVRO zendt het concert rechtstreeks uit op tv.

Op zondag 1 september vindt voor de eerste keer de Bach Dag plaats. Zes uur lang worden non-stop werken van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. De Uitmarkt wordt die avond traditioneel afgesloten met de 'Musical Sing-a-Long', met onder anderen Kim-Lian van der Meij, Frits Sissing en het Metropole Orkest.

De Uitmarkt op en rond het Museumplein en het Leidseplein is het grootste culturele evenement van Nederland en trekt jaarlijks bijna een half miljoen bezoekers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen